Koffie Moreno altijd Vers!!!
0
Winkelwagen
€ 0,00
Foto


In grootte lijnen de belangrijke verschillen in koffiebonen. Wat maakt een koffieboon dat je kunt zeggen hij behoort tot de beste koffiebonen in de hele wereld, Ik zal het u in een paar stappen uitleggen.

1. We maken een onderscheid in de koffiebonen er zijn 2 soorten; onder de hoogtegrens van 1000 meter of daarboven, onder de 1000 mtr. Noemen we Robusta En boven de 1000 mtr. Noemen we ARABICA .

2. Dus de namen staan voor een hoogte aanduiding en heeft niets met kwaliteit te maken, want als je dat wilt weten, moet je weten WAAR de koffieboon vandaan komt!!

3. De Robusta bonen hebben het heel zwaar ze worden belaagt door ZIEKTES, PARASIETEN EN ONGEDIERTE omdat ze op relatief lage hoogten groeien.  Om zich te verdedigen bouwen ze een zeer sterk afweersysteem op en dat heet CAFEINE. Ja u leest het goed en CAFEINE heeft geen enkele relatie met koffie het is het afweersysteem van het koffieplantje en meerdere plantensoorten maken Cafeïne aan, Als ongedierte in de plant bijt zal hij direct verstijven omdat het gif zich richt op het zenuw-systeem. Ooit stond Cafeïne op de drugslijst maar nu is het de meest geaccepteerde drugs in de wereld ook bij mensen veroorzaakt dat de bekende verhalen van hartkloppingen, maag en darmproblemen, slapeloosheid, stress enz.

4. Nu gaan we naar een van de beste Arabica soorten in de wereld de COLOMBIAANSE KOFFIEBOON, de koffieteelt begint in COLOMBIA  op zo,n 1500-1600 mtr. en tot een hoogte van zo,n 2.2 km hoog, in het ANDES-GEBERGTE een uniek gebergte in de wereld bestaat uit vruchtbare vulkanische grond met de ideale weersomstandigheden en temperaturen voor de koffieteelt.
Omdat de koffie zo hoog groeit kan je het beste vergelijken met een eskimo die op de Noordpool leeft, die zal  ook geen groot afweersysteem hebben, omdat daar vele ziekte,s en insecten daar niet kunnen overleven en zo heeft het koffieplantje dan ook op die hoogte veel minder vijanden en dat is de reden dat ze een minder sterk afweersysteem ontwikkelen, en het resultaat daarvan is dat ze de minste cafeïne ter wereld hebben.
Doordat  cafeïne die in de Robusta koffie sterk aanwezig is, veroorzaakt  de bittere smaak in de koffie,  maar omdat de Colombiaanse koffie de minste cafeïne  van de  wereld heeft, geeft dat een geweldige zachte smaak hoe sterk je hem ook maakt.

5. Colombia is een groot koffieland het bestaat uit 54 koffieprovincies waar miljoenen mensen in werkzaam zijn.
De koffieboeren zijn aangesloten bij de coöperaties daar word de koffie opgeslagen, de koffiebonen moeten aan de hoogste kwaliteits eisen voldoen alleen dan worden de koffiebonen aanvaard door de coöperaties  alleen het beste is goed genoeg.     
6. De inkomens van de boeren. De boeren hebben samen de CFNC. Opgericht dat ook de grootse non profit Organisatie ter wereld die vele zaken voor de boeren regelen zoals opleidingen, koffie wedstrijden enz. maar wereldwijd de koffieverkoop doen en alle koffie word verkocht via de beurs in New-York .

De koffieboeren ontvangen een aan de beurs gerelateerde prijs die contant word uitbetaald via honderden loketten in het land zodat de boer geen grootte afstanden hoeft te reizen.  

 
 
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.